Scanguage II

View previous topic View next topic Go down

Scanguage II

Post  Narrawa on Sun Jan 17, 2016 1:41 pm

Anyone using one of these to monitor their vehicles sensors.?
If so...your thoughts.?

http://www.scangauge.com/
avatar
Narrawa
Contributor Plus
Contributor Plus

Number of posts : 1885
Age : 49
Registration date : 2008-10-22

http://australiangoldfields.freeforums.org/

Back to top Go down

Re: Scanguage II

Post  peterinaust on Sun Jan 17, 2016 4:42 pm

Always thought about one. You would want to check year of vehicle, prior 2007 for diesel in Australia may not have OBDll.

Cheers
Peter

peterinaust
Good Contributor
Good Contributor

Number of posts : 116
Age : 69
Registration date : 2012-01-21

Back to top Go down

Re: Scanguage II

Post  Lindt on Sun Jan 17, 2016 8:27 pm

I use an Ultragauge which is similar but cheaper and I prefer the shape. Worked very nicely on a Y61 GU 3L Patrol and now on a Y62 Patrol. Buy it direct from the company in the US.

Lindt
Contributor
Contributor

Number of posts : 78
Registration date : 2013-11-21

Back to top Go down

Re: Scanguage II

Post  freshwater on Thu Feb 11, 2016 7:03 am

Very basic. Will give out generic fault codes which you look up on the net. Used it for my 2008 patrol when it went on strike, found camshaft position senor had failed so yer they do work.
Recommend ...yes better than scratching ya nuts or relying on forum threads to work out what that problem may be.
Cheers
avatar
freshwater
Good Contributor
Good Contributor

Number of posts : 111
Registration date : 2013-01-02

Back to top Go down

Re: Scanguage II

Post  Narrawa on Thu Feb 11, 2016 9:24 am

Yeah im happy with it so far...iv done a trip to Towwomba and back and found it pretty accurate using the trip functions. Instantaneous fuel consumption and so on certainly opened my eyes to how heavy my foot is.
Tank to tank and fuel left in the tank work very well considering there is no sensor in the tank.....very accurate. T06

Yes it picked up two codes which i cleared as they were simply just codes it logged when i was cleaning the oxygen sensor and intake sensors. Forgot to plug them back in and started the motor. Embarassed
avatar
Narrawa
Contributor Plus
Contributor Plus

Number of posts : 1885
Age : 49
Registration date : 2008-10-22

http://australiangoldfields.freeforums.org/

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum